Geplaatst in 2020, 2020-2021, Anno, Herfst, school, Vakantie

Herfstvakantie 2020

Hoera eindelijk vakantie. Nu echt uitrusten en genieten van deze vakantie. Je hebt hard gewerkt het valt niet altijd mee om brugpieper te zijn. Ga je nog vissen met papa?  ALs je gaat ben ik wel benieuwd naar de gevangen vissen. Stuur je ons dan een foto?


Jammer dat we dit jaar niet een dagje met de trein weg kunnen. Ook niet naar het theater met dank aan Corona. Ich hoorde op de radio dat ze in België  strenger zijn geworden. We kunnen elkaar niet even bezoeken maar dat houden we te goed.

Oma & Oma blijven veel thuis , maar zijn van de week wel op zoek geweest naar paddestoelen in een bos waar Oma Mieke vroeger ook altijd al ging zoeken. Heb jij ze ook al gezien?  Zondag moet ook de klok weer naar wintertijd gezet worden. Mag je een uurtje langer uitslapen(lol).

Gemaakt in Aalst/Waalre door Oma Mieke 19-10-2020.

Geplaatst in 2020-2021, school

Schooljaar 2020-2021

Dit is mijn nieuwe school. Ik zit nu in de 1ste klas samen met nog 2 kinderen die ik goed ken van mijn oude school. Er zijn wel veel meer vakken bij gekomen en ik ga nu met de fiets naar school. We hebben een startplek en tijd uitgekozen om samen naar school te fietsen. Is niet ver , kan het ook lopen maar is niet zo handig vooral op vrijdag omdat we dan ok praktijkles hebben . Soms kunnen we dan dingen mee naar huis nemen. Ik heb het er al naar mijn zin en dat is leuk ook voor Oma & Oma om te horen. Leuk dat jullie bij ons op bezoek waren. Blijf je best doen . 

Geplaatst in 2020, Anno, feest, jaardag, Speciaal

jaardag 2020

Het is nog nooit zo warm geweest op jouw jaardag als vandaag. Ik heb het al eens eerder zo warm gevierd. Leuk om samen weer onze jaardag te vieren maar gezien de Coronatijd was het eventjes anders. Maar daar hebben we dan wel weer een leuke oplossing voor bedacht. Gewoon een dagje eerder en genieten van de maisdoolhof bij de Brandenvoortse Hoeve. Daar kregen we een speurtocht tussen het mais met opdrachten. Na afloop lekker limonade een ijsje en een prijsje. Wat een verrassing en dan ook nog lekker een binnenspeeltuin (speelschuur ) en frietjes toe. Het was een leuke dag. Heb een mooie bedelarmbandje gekregen met een speciale opdracht. Misschien vertel  je die later nog eens. Er zat nu een start bedeltje aan, een meisje met mijn geboorte datum er op. 

Geplaatst in 2020, Anno, Chiro-Scouting, Vakantie

Corona tijd en Kampweek

leuk dat je toch op kamp kan gaan met de Chiro. Fijn dat jullie leiding het heeft kunnen regelen. Jullie moeten wel de hele week op het kampterrein blijven en de boodschappen worden gewoon gebracht. Wat een luxe dat kan ook alleen maar omdat jullie een eigen babbel hebben en als je zus haar eigen bubbel heeft.  In België zijn de regels per 29 juli weer aangepast.  

Eigenlijk jammer dat jullie alleen maar met maximaal 5 contact personen contact mogen hebben. We zullen nu onze verjaardag wel heel anders vieren. Best wel jammer maar het is niet anders. Geniet van je fijne vakantie met de Chiro. Ben benieuwd naar je verhalen. Liefs Oma & Oma.

Geplaatst in 2019-2020, 2020, Anno, school

School uitzwaai

Nu ga je al weer naar de 1ste klas op een andere school. Dat is een grote stap maar ook een fijne stap voor een tiener. De wereld wordt weer groter voor jou. Na vele jaren naar de school bij jou om de hoek te lopen ga je nu met de fiets naar school.  We weten dat je het kan en dat het best wel wennen is . Een andere weg naar school met de fiets en dan ook een ander gebouw.  Wij wensen je veel mooie leerzame jaren toe met veel leuke vrienden.


Het was een raar jaar niet alleen met leuke dingen die jullie samen hebben beleefd maar ook door ” Corona” . Veel thuis schoolopdrachten maken, geen klasgenootjes ontmoeten. Maar goed dat jullie al vroeg met de skiklas naar Zwitserland zijn geweest. Ook fijn dat jullie als afscheid nog een nachtje op school hebben mogen slapen. Zo dat was nog eens een echt afscheid. Jullie waren misschien wel de eerste klas die dat mochten.

Nu echt genieten van deze schoolvakantie en wie weet gaan jullie nog leuke dingen beleven.

Logeren mag natuurlijk altijd.

 

 

Geplaatst in 2019-2020, 2020, Anno, school

Uitzwaaien

Na ruim 9 jaar  naar  dezelfde schoollocatie te zijn gegaan was er dan toch nog een afscheidsfeestje. Door de Corona is het zoals bij vele anders gegaan als anders. Maar toch mooi dat de ouders op gepaste afstand met mondkapje op er toch bij konden zijn. Vorige week hebben we als groep al afscheid genomen van elkaar door op school te mogen slapen. Kan ook niet iedereen zeggen.

We kregen een tasje mee met o.a. kinder champagne en voor de ouders gewoon champagne en een mooie pen met mijn eigen naam er op + een speciaal T-shirt kado.

Dit is een afsluiting van vele mooie jaren waar we veel geleerd hebben en nu mogen gaan toepassen en verder leren op een nieuwe schol in september. Best wel ander en best wel spannend. Maar jij kan het .