Geplaatst in 2019-2020, Corona-virus

hoera…….

Vandaag mogen we na ruim 8 weken thuis school opdrachten te hebben gemaakt weer naar school. De 1ste en de 6e klas. Dat is boffen mag mijn zusje ook naar school. Er zijn 2 ingangen gemaakt. Mama brengt mij naar school. 

Gelukkig hebben we deze weken van  thuis werken ons gewone ritme aangehouden. Dus zal het opstaan niet zo erg zijn(lol). De tijd van keuken prinsesjes zijn is even voorbij. We hebben veel gebakken zoals krakeling/broodjes. Best lekker maar nu is het weer schooltijd.

Ik ben in ieder geval blij dat ik weer naar school mag kan ik mijn klasgenootjes weer zien. Zo kunnen we samen in ieder geval nog een mooi school afsluiting krijgen. Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan. En dat het Corona Virus eindelijk overal gaat stoppen. Dan kunnen we misschien ook weer eens naar Eindhoven. Thuis huiswerk maken via de App of video bellen met opdrachten van de juf is toch heel wat anders als naar school gaan.

Geplaatst in 2020, Anno, Oma & Oma

Coronapost

Leuk dat het boekje is aangekomen. Van dit boekje werden 10.000 boekjes gemaakt. Lief dat ze de tekststrook van Oma hebben overgenomen in je boek. Veel plezier er mee. Misschien kan je nog mee doen aan de prijsvraag. Suc6 en een knuffel uit Eindhoven. Wij hopen dat de grenzen weer snel opengaan en we jullie een bezoekje kunnen brengen. 

Geplaatst in 2019-2020, 2020, Anno, school, thuis

Corona Nieuws

De coronamaatregelen in België worden vanaf 4 mei geleidelijk versoepeld. Die dag mogen bedrijven weer opstarten, mits het personeel voldoende afstand houdt. Een week later kunnen de winkels onder voorwaarden weer open en op 18 mei volgt een deel van de scholen.

Premier Wilmès maakte de Belgische exitstrategie gisteravond bekend, na urenlang overleg in de Nationale Veiligheidsraad met de leiders van Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs gaan op 18 mei voor sommige klassen weer open. Scholieren vanaf 12 jaar en leraren moeten de hele dag een mondmasker dragen en er mogen per klas niet meer dan tien leerlingen aanwezig zijn. Kleuterscholen blijven het langst dicht, sowieso tot eind mei. Verder wordt gekeken of kappers vanaf 18 mei weer aan de slag kunnen.

‘Enorme opofferingen’

De horeca blijft voorlopig gesloten. Restaurants kunnen, afhankelijk van het verloop van de epidemie, vanaf 8 juni mogelijk weer open. Cafés moeten nog langer wachten. Grote evenementen waren al verboden tot 1 september.

“We komen uit zeven weken van enorme opofferingen, op menselijk, sociaal en economisch vlak”, zei premier Wilmès, “het is nu tijd om naar de toekomst te kijken.” Ze waarschuwde wel dat verruimingen kunnen worden teruggedraaid als het virus weer opflakkert.

Mondkapje verplicht

Elke Belg krijgt minstens één stoffen mondkapje van de overheid. Vanaf 4 mei is het in het openbaar vervoer voor iedereen boven de 12 jaar verplicht om neus en mond te bedekken. Dat hoeft niet per se met een mondkapje, een sjaal is ook toegestaan.

België meldt tot nu toe 6679 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Het aantal geregistreerde besmettingen ligt boven de 44.000.

Geplaatst in 2020, Anno, Pasen, Speciaal

Paasklokken

Paasklokken

Wat hebben de paasklokken met Pasen te maken?

Een goeie vraag en op het goede moment! De twee grootste kerkelijke feesten, Kerstmis en Pasen, gaan gepaard met heel veel feest, versiering en tradities. Soms kan je duidelijk zien dat deze tradities katholiek zijn van oorsprong. Een voorbeeld is de kerststal die we onder de kerstboom zetten. Bij andere gebruiken is het verband niet helemaal duidelijk: van waar komen de paasklokken, paaseitjes of de paasboom?  Bron: 

 

Paaszaterdag was het bij Oma Mieke thuis een traditie om ’s middags om 12 uur als de klokken van Rome slaan mocht ik eieren in de tuin gaan zoeken. Ze waren overal verstopt. Er zat altijd een chocolade Puur Paashaas speciaal voor mij bij ook veel mooi gekleurde hard gekookte eieren. Later werd de traditie voort gezet en mochten jouw mama en je oom samen met de kinderen van Traudi zaterdags ’s middags eieren komen zoeken bij hun Oma. Allemaal samen komen om 14 uur. Moet je maar eens aan mama vragen.


We mochten daarna ook ons Vastentrommeltje open maken en lekker gaan snoepen. Hier hadden we vanaf Aswoensdag alle snoepjes in gedaan die we in de 40 dagen  tijd tussen Aswoensdag en Pasen opgespaard hadden. Vasten was wel elke dag een snoepje krijgen maar je mocht het niet op eten. 

Geplaatst in 2019-2020, 2020, Anno, Lente, thuis

pizza bakken


Het is zo’n lekker weer dat we in de tuin gaan Pizza bakken. Mama en Isabel hebben gisteren het deeg al gemaakt. Het is moeilijk om aan het goede meel te komen. Nu er in de winkels niet alles meer te koop is.Maar mama heeft nog een goed adres gevonden. Gelukkig maar want wij vinden pizza’s altijd erg lekker.

Geplaatst in 2020, Anno

Corona-Virus

oeps we mogen niet naar school en verder niet naar buiten als noodzakelijk is. Wel in onze eigen tuin, Dieren voeren en hokken schoonmaken en ze lekker even knuffelen. Ook een afstand van 1,5 meter houden als je op straat met iemand praat of voorbij loopt. De scholen zijn dicht tot minstens na de Paasvakantie. Lijkt wel fijn maar ik mis mijn klasgenootjes. Eigenlijk best wel raar we kunnen nu ook niet naar Opa Koekoek en onze oma’s. 

België en Nederland zitten op slot. Mogen de grens niet over. Oma heeft ons een pakje T-zakjes gestuurd.


Wij zijn veel aan het broodjes bakken en creatief bezig. Maar dat pas als ons huiswerk, school taken af zijn. We mogen dan wel niet naar school maar krijgen wel taken door. Best wel fijn en ook goed. Gek dat ik samen met Isabel huiswerk maak aan de tafel in de kamer. Lekker tegen over elkaar.   Ik had een mooi rapport. Erg blij mee.

 

Geplaatst in 2020, Anno

Zomertijd

Vandaag hebben we met oma & oma voor het eerst via haar tablet beeldcontact gehad. Ging goed en het was leuk om elkaar weer eens te zien.