Geplaatst in 2020, 2020-2021, Anno, Herfst, school, Vakantie

Herfstvakantie 2020

Nu echt herfstvakantie. Oma zat er een week naast. Maar nu krijg je wel 1,5 week vakantie omdat het Corona-tijd is.

Hoera eindelijk vakantie. Nu echt uitrusten en genieten van deze vakantie. Je hebt hard gewerkt het valt niet altijd mee om brugpieper te zijn. Ga je nog vissen met papa?  ALs je gaat ben ik wel benieuwd naar de gevangen vissen. Stuur je ons dan een foto?


Jammer dat we dit jaar niet een dagje met de trein weg kunnen. Ook niet naar het theater met dank aan Corona. Ich hoorde op de radio dat ze in België  strenger zijn geworden. We kunnen elkaar niet even bezoeken maar dat houden we te goed.

Oma & Oma blijven veel thuis , maar zijn van de week wel op zoek geweest naar paddestoelen in een bos waar Oma Mieke vroeger ook altijd al ging zoeken.

Gemaakt in Aalst/Waalre door Oma Mieke 19-10-2020.

Geplaatst in 2020-2021, school

Schooljaar 2020-2021

Dit is mijn nieuwe school. Ik zit nu in de 1ste klas samen met nog 2 kinderen die ik goed ken van mijn oude school. Er zijn wel veel meer vakken bij gekomen en ik ga nu met de fiets naar school. We hebben een startplek en tijd uitgekozen om samen naar school te fietsen. Is niet ver , kan het ook lopen maar is niet zo handig vooral op vrijdag omdat we dan ok praktijkles hebben . Soms kunnen we dan dingen mee naar huis nemen. Ik heb het er al naar mijn zin en dat is leuk ook voor Oma & Oma om te horen. Leuk dat jullie bij ons op bezoek waren. Blijf je best doen . 

Geplaatst in 2019-2020, 2020, Anno, school

School uitzwaai

Nu ga je al weer naar de 1ste klas op een andere school. Dat is een grote stap maar ook een fijne stap voor een tiener. De wereld wordt weer groter voor jou. Na vele jaren naar de school bij jou om de hoek te lopen ga je nu met de fiets naar school.  We weten dat je het kan en dat het best wel wennen is . Een andere weg naar school met de fiets en dan ook een ander gebouw.  Wij wensen je veel mooie leerzame jaren toe met veel leuke vrienden.


Het was een raar jaar niet alleen met leuke dingen die jullie samen hebben beleefd maar ook door ” Corona” . Veel thuis schoolopdrachten maken, geen klasgenootjes ontmoeten. Maar goed dat jullie al vroeg met de skiklas naar Zwitserland zijn geweest. Ook fijn dat jullie als afscheid nog een nachtje op school hebben mogen slapen. Zo dat was nog eens een echt afscheid. Jullie waren misschien wel de eerste klas die dat mochten.

Nu echt genieten van deze schoolvakantie en wie weet gaan jullie nog leuke dingen beleven.

Logeren mag natuurlijk altijd.

 

 

Geplaatst in 2019-2020, 2020, Anno, school

Uitzwaaien

Na ruim 9 jaar  naar  dezelfde schoollocatie te zijn gegaan was er dan toch nog een afscheidsfeestje. Door de Corona is het zoals bij vele anders gegaan als anders. Maar toch mooi dat de ouders op gepaste afstand met mondkapje op er toch bij konden zijn. Vorige week hebben we als groep al afscheid genomen van elkaar door op school te mogen slapen. Kan ook niet iedereen zeggen.

We kregen een tasje mee met o.a. kinder champagne en voor de ouders gewoon champagne en een mooie pen met mijn eigen naam er op + een speciaal T-shirt kado.

Dit is een afsluiting van vele mooie jaren waar we veel geleerd hebben en nu mogen gaan toepassen en verder leren op een nieuwe schol in september. Best wel ander en best wel spannend. Maar jij kan het .

 


Geplaatst in 2020, Anno, Corona-virus, thuis

Knuffeldag

In eens was de grens weer open voor Familie bezoek. Het was lekker weer en met super aardbeien uit Valkenswaard zijn we lekker bij jullie geweest. Dat was lang geleden vanaf begin maart jullie niet in het echt gezien. Nu weer even knuffelen en ontdekken dat je weer goed gegroeid bent.


Ook leuk dat Oma & Opa van Velzen er ook waren. Hadden we ook al lang niet meer gezien. En wat een lekker weer lekker zwemmen in jullie eigen zwembad in de tuin. En samen genieten van ijs met aardbeien. Vooral het bananen is was erg lekker. Dat recept wil ik ook wel. 


Gelukkig nu geen controle meer aan de grens. Was vanaf 27 maart ineens dicht.

Lommel & Corona tijd.

 

Geplaatst in 2019-2020, Corona-virus

hoera…….

Vandaag mogen we na ruim 8 weken thuis school opdrachten te hebben gemaakt weer naar school. De 1ste en de 6e klas. Dat is boffen mag mijn zusje ook naar school. Er zijn 2 ingangen gemaakt. Mama brengt mij naar school. 

Gelukkig hebben we deze weken van  thuis werken ons gewone ritme aangehouden. Dus zal het opstaan niet zo erg zijn(lol). De tijd van keuken prinsesjes zijn is even voorbij. We hebben veel gebakken zoals krakeling/broodjes. Best lekker maar nu is het weer schooltijd.

Ik ben in ieder geval blij dat ik weer naar school mag kan ik mijn klasgenootjes weer zien. Zo kunnen we samen in ieder geval nog een mooi school afsluiting krijgen. Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan. En dat het Corona Virus eindelijk overal gaat stoppen. Dan kunnen we misschien ook weer eens naar Eindhoven. Thuis huiswerk maken via de App of video bellen met opdrachten van de juf is toch heel wat anders als naar school gaan.

Geplaatst in 2019-2020, 2020, Anno, school, thuis

Corona Nieuws

De coronamaatregelen in België worden vanaf 4 mei geleidelijk versoepeld. Die dag mogen bedrijven weer opstarten, mits het personeel voldoende afstand houdt. Een week later kunnen de winkels onder voorwaarden weer open en op 18 mei volgt een deel van de scholen.

Premier Wilmès maakte de Belgische exitstrategie gisteravond bekend, na urenlang overleg in de Nationale Veiligheidsraad met de leiders van Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs gaan op 18 mei voor sommige klassen weer open. Scholieren vanaf 12 jaar en leraren moeten de hele dag een mondmasker dragen en er mogen per klas niet meer dan tien leerlingen aanwezig zijn. Kleuterscholen blijven het langst dicht, sowieso tot eind mei. Verder wordt gekeken of kappers vanaf 18 mei weer aan de slag kunnen.

‘Enorme opofferingen’

De horeca blijft voorlopig gesloten. Restaurants kunnen, afhankelijk van het verloop van de epidemie, vanaf 8 juni mogelijk weer open. Cafés moeten nog langer wachten. Grote evenementen waren al verboden tot 1 september.

“We komen uit zeven weken van enorme opofferingen, op menselijk, sociaal en economisch vlak”, zei premier Wilmès, “het is nu tijd om naar de toekomst te kijken.” Ze waarschuwde wel dat verruimingen kunnen worden teruggedraaid als het virus weer opflakkert.

Mondkapje verplicht

Elke Belg krijgt minstens één stoffen mondkapje van de overheid. Vanaf 4 mei is het in het openbaar vervoer voor iedereen boven de 12 jaar verplicht om neus en mond te bedekken. Dat hoeft niet per se met een mondkapje, een sjaal is ook toegestaan.

België meldt tot nu toe 6679 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Het aantal geregistreerde besmettingen ligt boven de 44.000.